Medische urgentie

Medische beperkingen kunnen de reden zijn dat u niet langer in uw eigen woning kunt blijven wonen. Bijvoorbeeld omdat u de trap niet meer op kunt. Om in aanmerking te komen voor een andere woning, dient u een hulpaanvraag in bij uw gemeente. Om een medische noodzaak te toetsen, kan de gemeente een onafhankelijk bureau of arts inschakelen.

Mocht u het advies krijgen dat u om medische redenen dient te verhuizen naar een voor u passende woning, dan kunt u zich bij Antares melden. Samen zoeken we naar een goede oplossing. Hiervoor dient u te voldoen aan de reguliere toewijzingsregels rondom onder andere uw inkomen. Maar let op: als wij u een woning aanbieden die passend voor u is, dan dient u deze te accepteren. Weigert u de woning, dan vervalt de urgentie.

Een aanvraag voor medische urgentie is alleen mogelijk in de plaatsen waar Antares woningen heeft: Venlo, Blerick, Tegelen, Steyl, Kessel, Kessel-Eik, Baarlo of Meijel.

Zelf reageren

Als u urgentie krijgt toegekend, kunt u zelf reageren op een woning in ons woningaanbod die bij uw wensen en behoeften past. Als wij u een woning aanbieden die passend voor u is, dan moet u deze accepteren. Bij weigering vervalt de urgentie. Het woningaanbod wordt dagelijks om 18.00 uur ververst. Ziet u hier een passende woning bij staan, dan kunt u reageren op deze woning. Een medische urgentie is een halfjaar geldig.

Tip: ook inschrijven bij andere woningcorporaties

U kunt ingeschreven staan bij meerdere woningcorporaties tegelijk. Of bij een platform waarbij meerdere woningcorporaties zijn aangesloten, zoals Thuis in Limburg. Hierbij zijn onder meer Woonwenz, Nester en Wonen Limburg aangesloten, maar Antares niet. Inschrijven bij meerdere woningcorporaties vergroot uw kans om snel(ler) aan een woning te komen.

LET OP! Er zijn sites die aanbieden u te helpen met het aanvragen van urgentie. U betaalt hiervoor een flink bedrag. Deze sites zijn NIET betrouwbaar! U kunt alléén medische urgentie aanvragen via uw gemeente.

Veelgestelde vragen